zaterdag 25 juni 2011

Vergunningen en zwembaden bouwen

Stel je wil het een stapje groter, het zwembad mooi in de grond, warmtepomp erbij, het liefst ook wat groter.. kortom; het hele pakket! Je oriënteert, plant.. en dan ineens; vergunningen!



In het verleden moest er voor vrijwel alle werkzaamheden een aparte vergunning worden aangevraagd. Oude schuur platgooien voor meer ruimte? Sloopvergunning. Zwembad bouwen? Bouwvergunning. Materiaal af laten voeren? Milieu vergunning. Soms had je bij de aanleg van een zwembad wel te maken met drie tot vier verschillende vergunningen!

Sinds één oktober 2010 zijn al deze vergunning gebundeld in een overkoepelende vergunning, de zogenaamde ‘omgevingsvergunning’. De bepalingen van deze vergunning staan in de WABO, de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsvergunning.

Door de komst van deze WABO is het bouwen zonder een vergunning behoorlijk verruimd. Dit betekent in 99% van de gevallen dat een zwembad bij een woning aangelegd kan worden zonder een vergunning. Voorwaarde is wel dat er géén overkapping is en dat de aanleg van het zwembad niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Hoewel je geen vergunning nodig hebt bestaat er de kans dat je meldingplichtig bent. Je kunt op www.omgevingsloket.nl checken of je speciale vergunningen nodig hebt of meldingplichtig bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Intex Zwembad