vrijdag 24 juni 2011

Intex en garantie | een algemene uitleg plus een aantal tips

Intex heeft een ideaal systeem wat betreft garantie voor hun zwembaden. Iedere winkel die zwembaden van Intex verkoopt is gebonden aan dit systeem. Het houdt in essentie in dat wanneer uw Intex product onverhoopt kapot gaat dat je dit direct kunt regelen met Intex zelf.


Intex heeft een specialistische afdeling met gekwalificeerd personeel die vrijwel alles kunnen oplossen via de telefoon. Mocht het probleem niet op te lossen zijn via de telefoon dan kan het product eenvoudig worden geretourneerd aan Intex waarna u het artikel nieuw ontvangt.

Ondanks de fantastische garantieregeling zijn er ook uitzonderingen te ondervinden. Als uw zwembad onverhoopt lek gaat en dit is niet in de lasnaad, dan valt dit niet onder de garantie. Het is namelijk niet te controleren of het gat is ontstaan door toedoen van de gebruiker of dat het een productiefout betreft. Geen nood, deze gaatjes zijn erg makkelijk te plakken met een eenvoudig plaksetje.

Een aantal eenvoudige tips om beschadigingen aan het zwembad te voorkomen:


  • Laat de pomp nooit en te nimmer ‘droog’ lopen, oftewel zonder water. De kans is groot dat de pomp doorbrandt door gebrek aan koeling van het water. Erg vervelend, want zonder goede pomp is het zwembad zo vies!
  • Heeft u een zwembad in combinatie met kleine kinderen? Laat ze niet over de rand klimmen, koop een trapje! Een trapje is slechts een kleine investering maar scheelt een hoop geklauter over de rand. (wat vaak leidt tot lekkage)
  • Een grondzeil lijkt misschien niet nodig, maar dit is zeker een must als uw zwembad op een stenen ondergrond staat. Scherpe steentjes prikken zo door het zwembad heen. Een simpel grondkleed kan een hoop ellende besparen!
  • Altijd de aankoopbon bewaren. Het zou jammer zijn als uw Intex zwembad lek gaat zonder uw schuld, maar dat u vervolgens geen aanspraak kunt maken op garantie.

1 opmerking:

  1. Dit is spectaculair! Simpel gezegd Ik waardeer uw geschreven inhoud van het lezen van iedere keer dat ik voer alarmtoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Intex Zwembad