zaterdag 2 juli 2011

Intex easy set of Intex metal frame?

De keuze voor een Intex zwembad is snel gemaakt met deze enorm warme dagen. Maar wat voor zwembad dan? Intex biedt eigenlijk twee soorten zwembaden; het metal frame zwembad en het easy set zwembad.



Eerst de overeenkomsten van deze twee Intex zwembaden. Beide zwembaden worden altijd geleverd met vrijwel dezelfde accessoires. De pompjes, filters etc. zijn allemaal hetzelfde. De zomerzeilen die verkocht worden (het drijvende bubbeltjes folie) past op beide baden. Tot hier geen verschil in beide baden.

Het grote verschil in deze twee zwembaden zit in de opbouw van het zwembad. Een metal frame is als het ware een ‘plastic zak’ die in een metalen constructie hangt. Enorm handig, want een dergelijk zwembad is vaak hoger dan een easy set Intex zwembad. Een metal frame zwembad is gemaakt van gegalvaniseerd staal, topkwaliteit wat ruim 47.000 liter water kan houden; een gigantisch zwembad! Het nadeel is dat een metal frame bad duurder is dan een easy set zwembad. Een metal frame zwembad vereist enig werk om op te zetten terwijl een easy set uitrollen en oppompen is.

Metal frame zwembaden kunnen geleverd worden in zowel rechthoekige als ronde baden waar easy set zwembaden alleen geleverd worden als rond en ovaal bad, een puur esthetisch aspect dus! Mocht u erg weinig ruimte in de tuin hebben dan is een easy set zwembad een uitkomst. Het kleinste easy set zwembad is slechts 2.44 meter in diameter.

Er zit ook nog een miniem verschil in de afdekzeilen die te koop zijn bij deze zwembaden. Het is namelijk niet mogelijk een easy set afdekzeil te gebruiken voor een metal frame zwembad en vice versa.

Welk zwembad je ook kiest, zorg voor voldoende ruimte rondom het zwembad en let op je budget. Een zwembad is namelijk niet het enige dat je nodig hebt, er komt tevens een stukje onderhoud kijken bij een zwembad!

1 opmerking:

  1. Wij hebben pas een Intex frame pool gekocht. Onze kinderen vermaken zich prima in het zwembad. alleen zonde van het slechte weer afgelopen week.

    BeantwoordenVerwijderen

Intex Zwembad